Italiaanse overhemden
Overhemden zijn er in verschillende soorten, maten en merken. Het kan best lastig zijn om de juiste maat te kiezen, omdat alle maattabellen anders zijn. Vaak kopen heren een overhemd te klein, waardoor het te strak zit. Een te groot overhemd is ook niet mooi, omdat je dan je overhemd teniet doet. Een goed overhemd moet lekker aansluiten op het lichaam en ziet er verzorgd uit. Een overhemd van goede kwaliteit heeft ook een mooie stijl, kleur en is van goede materie gemaakt. Een overhemd kan van verschillende materie gemaakt zijn. De meest voorkomende is een katoenen overhemd.

Maat bepalen
Om te beginnen is het raadzaam om je maat te bepalen, door je lichaam op te meten. Daarmee wordt niet alleen de lengte mee bedoeld, maar ook bijvoorbeeld:

  • Boordmaat, meet de nek omtrek en tel er 1 cm bij.
  • Borstomvang, meet de breedste deel van je borst onder je oksels.
  • Tailleomvang, meet de omtrek in het midden en hou een beetje ruimte over, zodat het niet knelt als je gaat zitten.
  • Armlengte, meet vanaf je schouder tot aan de muis van je duim.
  • Ruglengte, meet vanaf de onderzijde van je kraag.
  • italiaanseoverhemdenitaliaansherenoverhemdgasparowitdubbeleboordbendelli1large

Getailleerde en hoge boorden Italiaanse overhemden
Getailleerde overhemden, ook wel een Italiaans pasvorm genoemd, herken je aan de ronding naar binnen en is te herkennen aan de mooie pasvorm, wat slanker is dan een gewoon overhemd. De Italiaanse overhemden onderscheiden zich vaak door een hoge boord en is van betere kwaliteit dan andere overhemden. Ze zijn exclusief en stijlvol, wat zich kenmerkt in kwaliteit. Er zijn veel designs hoge boorden van Italiaanse overhemden en verkrijgbaar in de meest trendy soorten en kleuren. Zoals je ziet zijn Italiaanse overhemden stoer, sexy en stijlvol. Eigenlijk zou iedere man er minstens 1 in zijn kast moeten hebben.