Op zoek naar een interim finance om jouw organisatie weer op orde te krijgen? Dan is een CFO capabel interim finance professional wellicht iets voor jou. Als eerste wordt er een duidelijke opdracht uitgewerkt, het belangrijkste is hier een afbakening aangeven. Door samen met een interim finance de opdracht uit te zoeken kan er samen bepaald worden welke prestaties er geleverd moeten worden. Uiteindelijk is het einddoel om de meetbare resultaten duidelijk en inzichtelijk te maken. De deskundigen interim finance directeuren hebben vele jaren ervaring opgedaan in verschillende branches. 

 

Leiderschapsontwikkeling

Met het ordelijk maken van je bedrijf hoort natuurlijk ook denken aan je leiderschapskwaliteiten. De leiders van vandaag moeten beschikken over veel kwaliteiten. Een belangrijk aspect: situaties kunnen inschatten met minimale informatie; dus ook het lef hebben om naar je eigen mening te handelen omdat jij zelf weet wat het beste is. Daarnaast is er ook een zekere verbintenis tussen leiderschapsontwikkeling en betere prestaties binnen een bedrijf. Toch is het lastig om dat op een concrete manier aan te tonen. Vaak wordt er over getwijfeld of het slim is hier tijd en geld aan te besteden. Het feit blijft wel; een goede leider waar mensen het mee kunnen vinden bevordert de sfeer op de werkvloer. 

 

Zelfvertrouwen opbouwen omtrent leiderschap 

Het is natuurlijk erg belangrijk om zelfverzekerd te zijn binnen leiderschap. Daarom kan een managementtraining hier bij helpen. Toch zijn de meeste bedrijven terughoudend in wat ze willen uitgeven om het beste uit de leidinggevende en medewerkers te halen. Toch heeft 85% van de bedrijven aan dat zo’n training erg heeft geholpen met de zelfverzekerdheid van leidinggevenden binnen de organisatie. Ook is het bewezen dat wanneer we leidinggevende of manager worden binnen een organisatie, we vaak het leiderschap van de baas overnemen. Vaak nemen mensen ook het leiderschap van mensen die een rolmodel spelen of hebben gespeeld ik hun eigen leven. Daarom: creëer je eigen manier van leiderschap!