Energie is iets waarvan de mens meer gebruikt dan wat dan ook op de wereld op het moment. Om nu ook maar de simpelste taken te ondernemen is er wel een of andere vorm van energie nodig. Daardoor is het consumptieniveau van energie ontiegelijk hoog. Dit zou als je er op een simpele manier over na zou gaan denken niet zo problematisch moeten zijn. Als energie niet schadelijk is en we er toch nog meer dan genoeg van hebben, waarom zouden we het dan niet erg veel gebruiken? Het maakt immers het leven van een algemeen persoon zo veel makkelijker. De voorwaarde voor overvloedig gebruik van energie op diverse vlakken bestaat wel. Deze luidt dus dat de energie niet schadelijk moet zijn voor mensen, dieren of de planeet. Ook moet het niet zomaar op kunnen raken. Als we de energie echt op min of meer elke plek in de samenleving, in huizen, tuinen voetbalvelden, op werk of op school en ga zo maar door, willen gaan gebruiken, dan moeten we genoeg energie opgeslagen hebben of constant genoeg energie opwekken dat we er altijd genoeg mee zullen hebben.

 

Op het moment is de stand van zaken omtrent het gebruik van energie een beetje betreurenswaardig. Sinds kort is het opwekken van duurzame energie geïntroduceerd. De term duurzaam is daardoor ongelooflijk hard de lucht in geschoten. Duurzaam is de weg om te belopen. Duurzame energie is de toekomst van energie. De situatie op het moment is betreurenswaardig omdat we al erg veel vervuilende energie hebben gebruikt, wat een grote invloed heeft op de staat van de wereld. Op het moment is nog steeds de grote meerderheid van energie die gebruikt wordt niet duurzaam. Met Nederland gaat het echter wel redelijk goed als we het hebben over hoeveel duurzame energie er wordt opgewekt en gebruikt. Maar liefst 33% van alle gebruikte energie is duurzaam. Dit hebben we te danken aan een aantal dingen.

 

Duurzame zonnepanelen hebben de wereld al een boel geholpen. Ook in Nederland wordt veel zonne energie opgewekt. Van alle vormen van duurzame energie opwekken is het opwekken van energie door middel van zonnepanelen het grootste. 9,6% van alle energie in Nederland is afkomstig van zonnepanelen. Dat komt natuurlijk omdat particulieren ook zonnepanelen kunnen kopen en deze op hun dak kunnen zetten. Als gewone mensen ook kunnen zonnepanelen aansluiten, dan gaat het proces al sneller. De toekomst van energie zit in de hernieuwbare energie. Investeer nu zelf en heb er zelf baat bij.