Ondergoed is pas in d middeleeuwen ontstaan als we kijken naar de oorsprong ervan. Alleen vrouwen van status droegen lingerie, het normale volk droeg gewoon kleren met daaronder niets. Lingerie is trouwens vrij vertaald ondergoed ( gewoon om aan te dat het een en al hetzelfde ding is). Meestal wordt er een onderscheid tussen die twee gemaakt, wat praktisch eigenlijk fout blijkt te zijn. De allereerste onderbroek werd gedragen zo een 3000 jaar voor Christus in wat nu bekend staat als Irak. Het was meer een stuk lap gebonden om de middel zoals je vaak in de films ziet over oermensen en werd alleen door mannen gedragen. Toen al dus het onderscheid tussen mannen en vrouwen.

 

De Bh ontstond zo een 2500 jaar voor Christus. De griekse atletes bonden een stuk stof of leer om hun borsten mee plat te drukken, zodat het het sporten vergemakkelijkte. Later in de middeleeuwen, ongeveer 16e eeuw werd het korset ontworpen. Vrouwen wilden hun lichaam accentueren in deze periode. Ze werden strak vastgebonden om de taille vooral te accentueren, zo strak zelfs dat sommige ervan flauw vielen.

 

De korset kwam toen al met baleinen van walvis gemaakt. In het begin drukte de korset de borsten plat maar later begon het accent al gauw genoeg ook op de borsten geplaatst. Later verdween de korsetten en maakte plaats voor de corselet en bh.

 

We kunnen makkelijk zeggen dat er door de tijden heen meer aandacht is besteed aan vrouwen ondergoed, niet dat de mannenondergoed lijn niet is mee gegroeid maar simpelweg om het feit dat vrouwen eenmaal meer accessoires hebben op dat gebied van kleding, maar bijna op alle andere gebieden van kledij ook.

 

Nu heb je er een heleboel soorten ondergoed voor dames. Zo heb je dan :

 

De heupslip. Deze kan je lekker hoog optrekken en komt soms zelfs over je navel.

 

De bikini slip. Een lekker strak zittende onderbroek die de bil en venusheuvel bedekt. De tanga of string. Deze bedekt alleen de venusheuvel en laat de billen open. Het heeft een streng stof die tussen de billen loopt. Vandaar de naam string. De hipster of dames short. Is een slip met korte mouwtjes. De jarretgordel. Lingerie met panties en bretels die de panties aan het ondergoed verbindt. De bodystocking. Een lingerie versie van de ketelpak, meestal met drukkertjes tussen de benen.

 

Verder heb je ook nog de tankini, de monokini en de microkini. Allemaal soorten van bikini’s die zeker ook gerekend mag worden tot ondergoed. Maar daar kom ik dan in een ander artikel op terug. Meestal is het de vraag als je zwemkleding ook mag rekenen tot ondergoed en praktisch gezien wel, daar je bij zowel ondergoed als bij zwemkleding hebt dat, dat het enigste is wat je nog aan hebt aan kleding nadat je je bovenkleding hebt uitgetrokken. Het is nou kijken wat jij lekker vindt zitten aan je lichaam en waarin je je comfortabel voelt als het om ondergoed kiezen gaat. Kies wat bij je past, maar zorg ook wel dat het netjes zit. Netjes kan ook sexy zijn.