De tijd dat cruise vakanties erg onderschat werden, is nu voorbij. Het is steeds populairder om in de vakantie een paar dagen tot weken op een cruiseschip te zitten. Je verveelt je dan ook geen seconde op zo’n gigantisch schip. Bovendien geniet je continu van een prachtig uitzicht en de meest mooie locaties. Het is vaak echter lastig om te kiezen waar je heen wilt varen, omdat er zo veel mogelijkheden zijn. Wil je graag op cruise vakantie, maar weet je niet goed waarheen? Lees hier welke vier routes in ieder geval aan te raden zijn.

 

De Middellandse Zee

Als je tegelijkertijd naar alle zomerse vakantiebestemmingen in één keer wil, moet je door de Middellandse Zee varen. Zo kun je tijdens je cruise vakantie hier langs Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Zo geniet je van het prachtige uitzicht over de zee, en prachtige bestemmingen waar je tijdens de tussenstops heerlijk kan vertoeven op het strand of in de stad. Vooral in de lente en de zomer is deze route ideaal voor een cruise vakantie. Je kan een cruise boeken die precies door alle plekken gaat die jij graag wil zien.

 

De Caraïbische eilanden

Er zijn oneindig veel mooie bestemmingen als je door de Caraïbische eilanden vaart. Denk aan de Bahama’s, Sint Maarten, Aruba of de Amerikaanse Maagdeneilanden. Er zijn diverse routes mogelijk, dus je kan precies de route kiezen die jou leuk lijkt. Welke route je echter ook kiest, je kan gegarandeerd genieten van de heerlijk warme zon en zeer mooie exotische bestemmingen.

 

De Noorse Fjorden

Als je door de Noorse Fjorden cruiset, kun je genieten van prachtige bergen, adembenemende watervallen en mooie eilanden. Een groot voordeel: je kan vaak gewoon vanaf Nederland vertrekken. Zowel in Amsterdam als Rotterdam zijn opstapplaatsen voor cruiseschepen die richting het noorden van Europa varen. Daarnaast vaar je vaak langs Oslo, dus tijdens je cruise kun je deze stad nog even bezoeken.

 

Azië

Grote wereldsteden als Tokyo, Hong Kong en Singapore zijn de laatste jaren erg populair, en zo ook erg geschikt om te ontdekken tijdens een cruise vakantie. Maar ook landen als Indonesië of Thailand zijn erg in trek. Geniet van prachtige uitzichten en nieuwe culturen. Er zijn tijdens een cruise door Azië enorm veel interessante bezienswaardigheden en andere dingen te zien. Een Azië cruise is erg indrukwekkend en zeker aan te raden.