Cannabidiol, ook wel CBD genaamd, bestaat uit plantaardige olie en Cannabidiol. Cannabidiol wordt van industriële hennep gemaakt. Deze hennep soort wordt legaal geteeld. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de werking van Cannabidiol. Het zou namelijk een positieve werking kunnen hebben op zowel lichamelijke en geestelijke klachten. Deze olie wordt meestal onder de tong gedruppeld. Je wordt er niet stoned van en blijft nuchter en je kan er niet verslaafd aan raken. Lees hier alles over het gebruik van CBD-olie.

 

Waar kan je Cannabidiol voor gebruiken?

Cannabidiol wordt bij een situaties gebruikt. Dan gaat het over de volgende situaties:

  • Angst en stress
  • Het verlichten van pijn
  • Bij slaapproblemen
  • Klachten van de huid
  • De ziekte van Parkinson

Angst en Stress

CBD-olie wordt het vaakst gebruikt door mensen met een angst- en paniekstoornis, of mensen die veel te maken hebben met stress. Wanneer je erg gespannen bent zou je CBD-olie ook kunnen gebruiken. CBD-olie zorgt er voor dat het gevoel van angst, paniek, stress en ongemak verminderd worden.

 

Het verlichten van de pijn

Cannabidiol zou ook uitkomst bieden voor mensen die te kampen hebben met veel pijnklachten. Bijvoorbeeld bij aandoeningen als artrose en reuma zou je Cannabidiol kunnen gebruiken. Cannabidiol werkt ook ontstekingsremmend en het kan ervoor zorgen dat de pin door het zenuwstelsel genegeerd wordt.

 

Slaapproblemen

Als je slecht slaapt zou je kunnen proberen CBD-olie te gebruiken. Hiermee zou je beter in slaap kunnen vallen. Het helpt namelijk je spieren om meer te kunnen ontspannen. Wanneer je spieren meer ontspannen zijn kan je vaak in een diepere slaap komen en lig je niet meer de hele nacht wakker. Sterker nog, je wordt meer uitgerust wakker.

 

Klachten van de huid

Bij klachten van de huid als acne, uitslag, eczeem en psoriasis zou CBD-olie bijdragen aan het verminderen van de klachten.

 

De ziekte van Parkinson

Cannabidiol zou kunnen ondersteunen tegen spasmen en de spierspanning. Dit is nog niet wetenschappelijk vastgesteld, maar toch wordt Cannabidiol vaak gebruikt door mensen met de ziekte van Parkinson.