Elburg, een oude Hanzestad gelegen aan wat eerst de Zuiderzee was. Een perfect uitje voor bijvoorbeeld de herfstvakantie, even bijkomen in dit knusse stadje. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet en we vertellen je ook waar je het best kunt overnachten.

 

De binnenstad en vestingwerken

Dit stadje heeft een stratenplan dat nog uit de middeleeuwen stamt, ideaal want met dit rechte stratenplan is het onmogelijk om te verdwalen. Wel is het stadje uitermate geschikt om lekker in rond te dwalen.

 

Bekijk de monumentale panden en de vestingwerken, met als hoogtepunt de Vischpoort. Sommige dagen zijn ook de andere vestingwerken zoals de kazematten geopend voor publiek. Is dat niet zo? Loop dan een rondje over de stadswallen en bekijk de resten van de oude stadsmuren. De oude muurwoningen laten je zien hoe het leven in Elburg vroeger was.

 

De haven

Wat je uiteraard niet over mag slaan wanneer je in dit vissersstadje bent, is de haven. Bekijk de oude Elburger botters en struin over de havenkade. Heerlijk bijkomen is het daarna op één van de gezellige terrasjes die je zowel in de haven als in de stad vindt.

 

De omgeving

Niet alleen het stadje zelf is een bezienswaardigheid, ook de omgeving is een echte aanrader. Gelegen op de Veluwe biedt Elburg een prachtig landschap. Met mooi weer kun je heerlijk fietsen of wandelen in de omgeving.

 

Musea

Hoewel het stadje maar klein is, is het toch meerdere musea rijk. Museum Elburg vertelt je meer over de historie van het stadje en bij de Sjoel leer je alles over het eerdere Joodse leven in Elburg. In het orgelmuseum vind je een grote collectie aan orgels.

 

Hotel Elburg

Dit pittoreske plaatsje is precies één hotel rijk. Gelegen midden in de binnenstad, maar toch buiten het rumoer van de gezellige weekenden, ligt Hotel Elburg. Een overnachting in dit knusse hotel zorgt voor een compleet uitje.

 

Het hotel beschikt over diverse kamers en is volledig rookvrij. Parkeren is gratis en ook een mindervalide parkeerplaats is beschikbaar. Niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook voor een heerlijk ontbijt wordt gezorgd.