Steeds meer mensen houden zich bewust bezig met groener leven. Sommigen doen de verwarming wat lager, anderen nemen minder vaak de auto en weer anderen nemen een elektrisch voertuig in plaats van één met benzine. Bij elektrische voertuigen denkt me al snel aan een auto, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. In dit blog ga ik dan ook wat vertellen over E-scooters.

Wat zijn E-scooters

E-scooters zijn, zoals de naam al zegt, elektrische scooters. In plaats van een benzine of diesel motor hebben deze scooters een elektrische motor die werkt op een batterij. Deze batterij moet dan ook regelmatig opgeladen worden zodat hij niet leeg raakt. De elektriciteit die de batterij produceert wordt via een netwerk van draden naar de motor gestuurd. Het is afhankelijk van de motor of de voorwielen, achterwielen of een combinatie van beiden wordt aangevoerd. Omdat de motor van een E-scooter niet heel erg sterk is ligt de topsnelheid vaak tussen de 40 en 60 kilometer per uur.

Het huren van een E-scooter

Eén van de makkelijkste manieren om op een E-scooter te rijden is om hem te huren. Er zijn hier veel verschillende vormen van, maar de GO scooters zijn wel het meest bekend. Dit zijn E-scooters die overal in een stad geplaatst zijn. Om ze te rijden hoef je alleen de app te installeren en aan te geven dat je gaat rijden! Je kan ook E-scooters huren vanaf een vaste plek, zoals bijvoorbeeld de E-scooter verhuur Texel. Zulke bedrijven hebben vaak het voordeel van centrale locatie en hebben ook een breder aanbod.

Het kopen van een E-scooter

Natuurlijk is huren niet een permanente oplossing. Als je erg graag een E-scooter wilt gebruiken is het misschien een goed idee om er een aan te schaffen. Dit kan natuurlijk bij verscheidende scooter-en motorhandelaars. Het is wel belangrijk dat je zelf een goed idee hebt van wat je wilt halen uit een E-scooter. Als je  snelheid een belangrijke factor vind dan kan batterijduur of prijs daar ten onder aan gaan. Als je een scooter wil hebben waar je veel en frequent mee wil gaan rijden, hou je er dan ook rekening mee met eventueel extra gewicht. Dit zijn belangrijke vragen die men moet stellen voordat je een dergelijke onderneming aan kan gaan.