Menig ouder zal het oneens met mij zijn, maar er zitten wel degelijk positieve kanten aan gamen. Volgens de American Psychological Association kan het spelen van videogames, waaronder dus ook schietspellen, het leren, de gezondheid en sociale vaardigheden stimuleren. Gamen kan een reeks cognitieve vaardigheden versterken, zoals ruimtelijke navigatie, redeneren, geheugen en perceptie. Nu zijn dit nog maar een aantal van de voordelen van gamen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over alle voordelen en waarom het helemaal niet erg is om af en toe lekker te gamen. Meer weten of wil je zelf je eigen game pc bouwen, klik dan op de link.

Beetje stoom afblazen

Vaak wanneer je mensen naar gamen vraagt, maken ze de associatie met kinderen en pubers die achter een console zitten te gamen. Echter worden deze kinderen ook groter en zijn er inmiddels al meerdere generaties die aan het gamen zijn. Een generatie gamers die een full-time baan hebben, ondernemer zijn of misschien zelf al kinderen hebben. Na een dagje werken of ondernemen is er niks beters dan even fijn stoom af te blazen tijdens het gamen. Het is niet alleen stress reducerend, het houd je ook scherp voor de volgende dag.

 

Je strategieskills oefenen

In het dagelijks leven heb je, zowel bewust als onbewust, te maken met strategische keuzes. Dit kunnen keuzes zijn met betrekking tot je carrière, maar ook met betrekking tot je privéleven. Gaming vereist ook vaardigheid, coördinatie en strategie om te slagen. Je gebruikt altijd je brein om manieren te ontwikkelen om je vrienden te slim af te zijn. Het is net een bordspel, maar je tegenstanders komen veel sneller, in realtime, op je af en je zult snel keuzes moeten maken.

 

Voordelen racegames

Racegames zijn een mooi voorbeeld van games met een hoge interactiewaarde. Voor de toegewijde coureurs is het in kaart brengen van een raceplan essentieel voor een race. Als je de race kunt visualiseren voordat deze begint en je jouw eigen fouten kunt gebruiken voor de volgende race, zul je zeker jouw strategische en probleemoplossende capaciteit vergroten. Daarnaast bieden racegames unieke trainingsoefeningen voor coördinatie door bijvoorbeeld te gamen met een stuurwiel en pedalen. Regelmatig racen kan je helpen sneller en nauwkeuriger te reageren op visuele en fysieke interacties in het echte leven. Toch liever gaan voor het echte werk, klik dan hier voor een overzicht van Occasions Enschede.