De barbecue is en blijft onverminderd populair en dat is op zich best verrassend te noemen. Zou je verwachten dat – net als elk ander fenomeen – de bbq haar beste tijd op enig moment wel heeft gehad, niets lijkt minder waar te zijn. De barbecue is nog steeds – en dat het hele jaar door – het meest gebruikte kooktoestel voor buiten. Dit ondanks de opkomst van het fenomeen buitenkeuken. Maar laten we er niet ingewikkeld over doen, er kan ook maar bar weinig op tegen de gezelligheid die zo typisch is voor de bbq. Want dat een barbeque gezellig is, daar valt weinig tegen in te brengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de barbecue recepten die vrijwel dagelijks ontwikkeld worden. Deze barbecue recepten zijn veel meer dan weer het zoveelste stuk vlees dat gegrild moet worden. Nee, vandaag de dag worden vlees, vis, kip en groente bereid op de barbeque en dus is het geen vraag of je gaat barbecueën, maar wanneer!

 

barbecuen

 

Verschillende typen barbecues

Ga je een barbecue kopen, dan is het goed om je vooraf even te verdiepen in de verschillende modellen die er op de markt zijn. Laten we beginnen met de variant die echt iedereen kent. Dit is de zogenoemde houtskool bbq. Deze barbecues worden door de één gehaat en de ander zweert er juist bij. Hier hebben we dan ook meteen de voor -en nadelen van dit type te pakken. Het grote voordeel van de houtskool bbq is zonder enige twijfel de heerlijke smaak die het open vuur en de hierbij horende rook aan het eten meegeeft. Nadelen zijn de rookontwikkeling bij het aansteken ervan en ook is het eten van voedsel dat op deze manier is bereid soms minder gezond te noemen.

 

De barbeque die aan populariteit wint is de gasbarbecue. In verschillende modellen verkrijgbaar en met als groot voordeel dat je snel kunt beginnen met bakken en grillen. Een beetje gasfles is over het algemeen voldoende om een heel seizoen vooruit te kunnen. Je hebt geen last van rookontwikkeling bij het aansteken ervan en het eten dat je bereidt op dit type is gezonder dan de hierboven beschreven variant. Minpunt, en dit voel je waarschijnlijk al aankomen, is de minder opvallende smaak. Deze mist die typische “rooksmaak” en dit is toch voor veel mensen reden om af te zien van het kopen van dit model.

 

Tot slot brengen we het elektrisch barbecueën onder de aandacht. Dit is veruit de snelste van alle drie de typen. Aansteken is simpel, want het enige dat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken. Dit is dan ook direct het grootste voordeel van dit type. Een bijkomend voordeel van deze variant is dat je deze in principe ook binnenshuis zou kunnen gebruiken. Als je hiervoor kiest, zorg dan voor een goede ventilatie.

 

Speciale aandacht voor de barbecue smoker

De barbecue smoker is de meest recente ontwikkeling in de barbecuewereld. Deze barbecues voldoen aan onze wens om zelf ook vis, vlees en groenten te kunnen roken. Ook zijn deze modellen vaak uitstekend geschikt voor het zogenoemde “slow coocking”. Deze vorm van koken is al langere tijd populair en bij deze manier van voedsel bereiden wordt het voedsel heel langzaam op relatief lage temperatuur gegaard. Langzaam is in dit geval vele uren, dus enig geduld moet je wel hebben. Het resultaat is er echter zeker naar, want wanneer je dit op de juiste manier doet is een ware smaaksensatie jouw deel.

 

Barbecue kopen

Wil je echt iets te kiezen als je een barbecue gaat kopen, dan koop je deze online. Bijkomend voordeel van een barbecue kopen via de betere webwinkel is dat je dan verzekerd bent van de beste kwaliteit tegen de meest voordelige prijzen. En: je bespaart geld! … De hoogste tijd om weer eens een ouderwets lekker en gezellige barbecue te organiseren!