Vroeger gooide mensen hun viezigheid en vuil water op straat of in een kuil ergens in de buurt. Dit heeft voor veel ziektes  gezorgt en veel doden. Minder ver in het verleden kwam het riool er. Een wegenstelsel vanbuizen onder de grond die deze viezigheid vervoeren.

 

Tegenwoordig zit ieder huishouden vast aan dit riool. Ook op het platte land en in dorpen is het riool aanwezig. Dankzij het riool komt het minder snel voor dat mensen ziek worden door slechte hygiëne of door aangetrokken ongedierte.

 

Het riool heeft veel voordelen, zoals dat het rioolwater meteen vervoert word via de buizen en dus direct naar de water zuivering gaat. Maar er zitten ook nadelen aan dit systeem, er kunnen namelijk verstoppingen komen in de leidingen of een lekkage die verholpen moet worden.

 

Als dat niet gebeurd kunnen er nare geuren in uw woning komen te hangen en kan het zijn dat er riool ongedierte in uw tuin en huis komen die aan andere bedrading gaan kauwen. Er zijn professionele bedrijven die dit kunnen verhelpen. RSL is één van die bedrijven, het bedrijf is gestationeerd in Enschede en helpt particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen met het reinigen en zorgen voor preventieve maatregelen.