Het liefst wilt je natuurlijk zo goedkoop mogelijk mobiel internetten, bellen en sms’en. Dat kan met een abonnement of prepaid. Is prepaid eigenlijk wel goedkoop en is het mogelijk om goedkoper uit te komen met prepaid? Zeker! In sommige gevallen is prepaid zelfs goedkoper dan een abonnement. Je leest in dit artikel meer over hoe goedkoop prepaid is en hoe je goedkoper kunt uitkomen!

 

Wat is de goedkoopste prepaid simkaart?

Ben je op zoek naar de goedkoopste prepaid simkaart? Je zult er dan waarschijnlijk achter komen dat sommige prepaid simkaarten zelfs gratis zijn! Soms betaal je voor een prepaid sim met tegoed, terwijl je soms een gratis simkaart kunt aanvragen (en hierbij soms ook nog eens gratis beltegoed ontvangt!). 

 

Een prepaid simkaart zelf is dus goedkoop! Het kost niet veel geld om een simkaart aan te schaffen. Wanneer wordt gekeken naar hoe goedkoop prepaid is, gaat het echter meer om de tarieven voor bellen, internetten en sms’en.

 

Prepaid tarieven

Het voordeel van prepaid is dat je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert. Gebruik je je telefoon niet zoveel voor mobiel bellen, sms’en en internetten, dan is prepaid ideaal. Je betaalt namelijk alleen wanneer je dat zelf wilt. Een abonnement zoals sim only is in dat geval prijziger, omdat je maandelijkse vaste kosten hebt.

 

Bij meer gebruik kan een abonnement goedkoper zijn. Wil je echter vanwege de voordelen toch gebruik maken van prepaid, dan kun je alsnog goedkoop uitkomen. De tarieven bij prepaid wordt onderverdeeld onder tarieven voor bellen, sms’en en internetten. 

 

Wil je goedkoop prepaid bellen, dan doe je dat voor 10 cent per minuut of minder. Een SMS versturen zou het liefst maximaal 10 cent kosten om echt goedkoop uit te komen. Maximaal 15 cent per sms is echter nog steeds goedkoop. Goedkoop prepaid internet is maximaal 15 cent per MB. Maak je echter gebruik van een prepaid internetbundel, dan kun je soms echter al voor 1 cent per MB internetten!

 

De bovengenoemde tarieven worden gezien als goedkoop. Zit een provider daar boven, dan kan niet echt gesproken worden van goedkoop prepaid. Wil je weten hoe je nog goedkoper uitkomt? Lees dan hieronder verder!

 

Goedkoper prepaid gebruiken?

Wil je goedkoper uitkomen met prepaid? Gebruik daarvoor onderstaande tips:

 

  • Let op de internationale prepaid tarieven. Indien je ook in het buitenland prepaid wilt gebruiken, is het van belang dat je weet hoeveel je per provider betaalt voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland.
  • Gebruik prepaid bundels. Dit zijn tijdelijke bundels die je vooraf aanschaft en waarmee je voor een bepaalde periode (meestal 1 maand) kunt internetten, bellen en sms’en. Prepaid bundels zijn een stuk goedkoper dan normaal opwaarderen en daardoor een goede tip voor als je goedkoper wilt uitkomen. 
  • Door voor een gratis simkaart te kiezen, hoef je eenmalig niets te betalen. Zo kom je toch al direct wat goedkoper uit.
  • Als je toegang hebt tot een veilige WiFi-netwerk, is het verstandig om hier op aan te sluiten. Zo bespaar je je prepaid beltegoed en kun je deze gebruiken in de situaties waarin je geen verbinding kunt maken met een veilig WiFi-netwerk.