Niks is leuker dan een avond waarop je met al je vrienden meezingt met Nederlandse klassiekers, en dat kan het best wanneer je een goede Nederlandstalige coverband op je feest hebt. Maar dan wil je dus ook inderdaad een goede Nederlandstalige coverband hebben, hoe herken je die dan?

 

Coverband

 

De band moet betrouwbaar en authentiek overkomen

Wanneer je met de band spreekt wil je dat ze enthousiast over de muziek zijn die ze spelen en dat ze er dus ook wat vanaf weten. Een Nederlandstalige coverband moet dus alle klassieke Nederlandse liedjes kunnen spelen en moet Nederlandse muziek ook de beste muziek vinden die er bestaat. Pas wanneer ze echt gepassioneerd over hun muziek zijn en er alles van kennen kun je ervan uitgaan dat ze weten waar ze mee bezig zijn.

 

Het is meer dan een hobby’tje

Wanneer de band maar eens in de maand oefent en bijna nooit optredens heeft dan kun je ervan uitgaan dat de muziek ook niet geweldig zal zijn. Vraag dus naar hun portfolio, waar ze zoal gespeeld hebben, hoe vaak ze oefenen en wat voor repertoire ze hebben. Je wilt dus een Nederlandstalige coverband vinden die regelmatig oefent en ook regelmatig optredens boekt.

 

Vraag naar de meningen van anderen

Wanneer je echt wilt weten hoe goed een Nederlandstalige coverband is dan moet je het natuurlijk vragen aan mensen die al een optreden hebben gehoord. Vaak kun je op internet ook wel reviews vinden van de Nederlandstalige coverband die je wilt gaan inhuren. En anders vraag je rond of mensen nog een goede Nederlandstalige coverband kennen. Op die manier zal je voor je het weet een Nederlandstalige coverband gevonden hebben die weet waar ze mee bezig zijn.

 
Wanneer je deze tips volgt ben je ervan verzekerd dat je een goede Nederlandstalige coverband zult vinden die kwalitatieve muziek speelt. En dan ben je natuurlijk ook meteen verzekerd van een geslaagd feestje, en dat is toch het allerbelangrijkste.