Als bedrijf wil je natuurlijk dat alles zo efficiënt mogelijk loopt. Maar hoe zorg je hier nou voor? Met de tips uit dit artikel helpen we je een handje op weg!

Tijd bijhouden

Veel mensen weten aan het einde van de week niet meer weet wat ze allemaal gedaan hebben en hoeveel tijd ze overal aan hebben besteed. Om hier een overzicht van te krijgen kun je bijvoorbeeld een spreadsheet maken. Nadat je klaar bent met een taak kruis je dit aan en noteer je hoelang je hiermee bezig bent geweest.

 

Werk doelgericht

Zorg ervoor dat je werknemers doelgericht werken. De één is bijvoorbeeld beter in het communiceren met externe bedrijven voor een eventuele samenwerking, de ander is weer beter in het onderhouden van de website. Weet dus van te voren als je met een maandplanning werkt waar iedereen goed in is zodat hij of zij sneller zijn of haar taken kan voltooien. Zo kun je veel tijd besparen en voorkom je dat mensen taken langzaam uitvoeren omdat ze er weinig verstand van hebben. Sommige taken kan je bijvoorbeeld ook laten uitvoeren door administratiekantoor wierden.

 

Vrijheid geven

Geef je werknemers ook eens wat vrijheid. Wanneer iedereen constant achter de pc zit zonder iets anders te doen kunnen ze het werk saai gaan vinden en daardoor gaan ze automatisch langzamer werken. Geef ze dus tussen de pauzes door ook de vrijheid om even op hun telefoon te zitten of met elkaar eventje praten. Dit frist het brein op en zo krijgen werknemers nieuwe ideeën.