De zon begint weer door te komen in Nederland. Dus je weet wat dat betekent: waterpret! Geniet van de prachtige landschappen die ons platte land te bieden heeft. Het zal je nog eens verbazen wat je er allemaal tegenkomt! Wij nemen je mee door de bezienswaardigheden die de mooie regio rondom Leeuwarden te bieden heeft.

 

Vaarroutes voor de ontspanners

Denk je eraan om een motorboot te huren in Friesland? Dit is de perfecte manier om deze natuurrijke provincie te verkennen! Er zijn veel verschillende vaarroutes waaruit je kunt kiezen, zoals de waterbelevingsroute die door de binnenstad gaat. Een andere bekende tocht is de sloepenroute die je naar het nationaal park “De Alde Feanen” leidt. Tussendoor kun je ervoor kiezen om de boot aan de kant te stranden. Zo kun je genieten van een heerlijke lunch in het zonnetje. Vaar je liever door? Dan is het aan te raden om jezelf te voorzien van genoeg eten en drinken. O ja, vergeet ook niet je zonnebrand!

 

Een stukje geschiedenis!

Wil je echt wat bijzonders zien? Dan is het Koninklijk Eise Elsinga Museum aan te raden. Hier vind je het oudste planetarium dat nog werkt! Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om de nachtelijke hemel te bekijken. Een hele bijzondere ervaring! Zo zie je precies de actuele positie van de planeten. Verder heeft dit museum ook andere indrukwekkende werken van astronomische kunst die je kunt bewonderen.

 

In de avond op pad?

Als je als gezin leuke activiteiten wilt doen, moet je zeker naar musical Tocht in Leeuwarden gaan. De musical gaat over vijf jongens die ooit bevriend waren met elkaar en beloofden samen te schaatsen tijdens de Elfstedentocht. Dit is een vermakelijke musical voor het hele gezin!

 

Je eigen motorboot huren in Friesland

Klaar voor je volgende vakantie? Wij helpen je graag verder met het inplannen. Wees er op tijd bij door ruim van tevoren je motorboot te huren in Friesland. Benieuwd wat er nog meer te beleven is? Bekijk onze website en lees meer blogs voor een geweldige vakantie!