Het spelen op gokkasten is een leuke en eenvoudige manier van gokken die erg populair is. Gokkasten, ook wel bekend als slots, hebben meestal drie rollen met daarop verschillende symbolen. Sommige slots hebben meer dan drie rollen. Bij het spelen op slots is het doel om twee of meer dezelfde symbolen op één of meerdere horizontale winlijnen te krijgen.

 

Vroeger stonden er veel gokkasten in cafés en kroegen en werd de winst ervan verdeeld tussen de kroegbaas en de eigenaar van de gokkast. Tegenwoordig zijn slots minder aanwezig in de horeca en zijn ze verplaatst naar het internet als online slots.

 

Het spelen op online slots maakt het gokken makkelijker doordat je niet per sé naar het casino of café hoeft te gaan om te spelen. Online slots werken precies hetzelfde als normale slots. Hoe meer je inzet, hoe meer winlijnen en extra’s er beschikbaar worden. Je kan dan bijvoorbeeld niet alleen met de middelste rij, maar ook met de winlijnen daar boven en onder winnen. Elk spel heeft een eigen winschema. Hierop staat welke combinatie van symbolen welk aantal punten uitkeert.

 

Veel online gokkasten zijn onderverdeeld in een boven- en onderspel. De jackpot is dan vaak alleen op het bovenspel te winnen. Ook is het daar mogelijk om bijvoorbeeld free spins te verzamelen om op het onderspel te gebruiken. Om het bovenspel beschikbaar te maken moet vaak eerst een bepaald aantal punten behaald worden op het onderspel. Verder hebben sommige slots meer rollen en winlijnen dan andere.

 

Er zijn online slots met één winlijn, maar ook met zelfs wel 100 winlijnen. Enkele online slots hebben zelfs diagonale winlijnen. Veel mensen beginnen eerst met een lage inzet om het spel te leren kennen. Zodra je het spel goed door hebt kan je meer inzetten om een relatief hogere kans op winst te krijgen. Het hoogste bedrag wat ooit gewonnen is uit een gokkast is €17.879.645,-. Dit werd in 2015 gewonnen door een man uit het Verenigd Koninkrijk. Hij had in totaal maar £30 ingezet!