Wil je graag thuis een feest organiseren? Voor je verjaardag of omdat je geslaagd bent? Wat de reden ook is, je wil uiteraard een geslaagd feest organiseren. In dit artikel lees je een aantal handige tips om alle voorbereidingen te kunnen treffen.

 

Gastenlijst

Wanneer je een feest gaat organiseren is het slim om te starten met de gastenlijst. Hoeveel mensen wil je uitnodigen? Wie wil je graag uitnodigen? Wil je alleen vrouwen, mannen of een gemengd gezelschap? Is het een familiefeest waar kinderen ook uitgenodigd zijn? Denk hier goed over na, je moet immers voor iedereen zorgen op de dag zelf. Niet alleen de samenstelling van het gezelschap is belangrijk, ook handig om te weten is hoe veel mensen je uitnodigt.

 

Uitnodigingen

Tegenwoordig is het aanmaken van een groepsapp of het versturen van een groepsbericht via Whatsapp een handige manier om je gasten uit te nodigen. Ook een Facebook evenement aanmaken wordt vaak gedaan. Wil je toch liever iets originelers? Kies dan voor een persoonlijk kaartje. Afhankelijk van je budget kun je bij verschillende winkels uitnodigingen vinden, of je kunt een kaartje laten ontwerpen. Het leuke van een zelf ontworpen kaartje is dat deze helemaal uniek is.

 

Thema

Wil je graag een thema verbinden aan je feest? Dit wordt vaak door velen gewaardeerd. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je bijvoorbeeld een Sex and the city feest? Vraag dan alle vrouwen in een bijzondere jurk te komen en schenk de befaamde cosmopolitan cocktail. Ga je voor een kinderfeestje in piratenthema? Zorg dat voor een verkleeddoos en schenk piratenbier en organiseer piratenspelletjes. Houd je van een Mexicaans thema? Dan zijn er ook vele mogelijkheden. Je kunt eindeloos thema’s bedenken. Zorg wel dat de gasten op de hoogte zijn van het thema en een eventuele dresscode.

 

Muziek

Sfeer creëer je voor een groot deel met muziek. Je maakt of breekt een feestje met goede muziek. Een lege dansvloer op een bruiloft of een verjaardag zonder muziek is al snel heel saai. Niet alleen het ontbreken van muziek, ook te harde muziek kan de sfeer bepalen. Je bent allemaal wel eens op een feestje geweest waar je elkaar niet kon verstaan door de luide muziek. Selecteer dus zorgvuldig je muziek en zorg voor het juiste volume. Wil je echt een knalfeest? Huur dan een DJ in.

 

Hapjes en drankjes

Ook hier geldt; afhankelijk van je budget kun je groot of klein uitpakken. Heb je een flink budget? Dan kun je ervoor kiezen om een cateraar de horeca te laten verzorgen. Dit is voor jezelf erg handig, je hoeft nergens naar te kijken en je weet zeker dat iedereen voorzien is van een drankje.
Regel je het liever zelf? Kijk dan naar wat je wilt schenken. Wil je het bij bier, fris en wijn houden? Of wil je ook sterke dranken gaan schenken? Wil je glas of plastic servies gebruiken? Deze dingen kun je in overweging nemen.