Profuomo heeft een geschiedenis die bijna 100 jaar oud is. Het merk ontstond in 1934 toen een telg uit de bekende familie van kledingfabrikanten Michaelis een merk voor overhemden en andere kledingstukken wilde creëren. Heinz Michaelis koos daarbij voor de naam Profuomo, en zovele jaren later staat deze naam nog steeds symbool voor kwaliteit en stijl.

 

Profuomo: overhemden gemaakt uit de meest verfijnde stoffen

Enkel de allerbeste stoffen zijn goed genoeg voor de Profuomo overhemden. Zo worden Panama Oxford, gewone Oxford en Twill gebruikt voor de productie, degelijke wevingen op basis van een zogenaamde Two Ply en eventueel ook een Popeline weving. Net daarom voelen de hemden van Profuomo ook zo weelderig aan. Met zo’n rijk gevoel voel je je als man meteen ook een pak zelfverzekerder als je een overhemd van Profuomo draagt.

 

Profuomo: traditie met een moderne uitstraling

Bij het produceren van overhemden (of andere kledingstukken) is het oog voor detail enorm belangrijk. Het zijn immers de kleine details die zullen maken of een kledingstuk van hoge kwaliteit is of juist niet. Bij de Profuomo overhemden collectie is er één detail wat deze kwaliteit keer op keer bewijst: de knopen. In de overhemden die worden gemaakt in de Informalist en de Sky Blue collectie moeten de knopen bijzonder goed vastzitten en dat wordt bereikt dankzij het Ascolite-proces waarmee de knopen vastgebrand worden. Daarna gaat er nog een hanenpoot-steek over (ook bekend als de Napolitaanse knoopsteek) en zo blijven de knopen muurvast zitten.

 

Profuomo overhemden: vakmanschap

Beide labels van Profuomo (Sky Blue en Informalist) zijn het resultaat van een weving met de beste Italiaanse stoffen en technieken uit de meest bekende Italiaanse weverijen zoals Thomas Mason & Canclini of Albini. Met eeuwenoude technieken in combinatie met moderne productiemethodes combineert Profuomo vakmanschap en ambacht om tot een prachtige collectie kwalitatief hoogstaande overhemden te komen.

 

Strijkvrije overhemden? Ook dat is Profuomo

Met het Originale Label produceert Profuomo ook een reeks overhemden die bijna strijkvrij zijn. Dat wil zeggen, als je de hemden juist wast en goed te drogen hangt (op een kleerhanger) dan hoef je ze meestal helemaal niet meer te strijken voor je ze kunt aantrekken. Ze zullen dan vrijwel kreukloos in de kast kunnen opgeborgen worden. Perfect voor wie het zo druk heeft dat hij echt geen tijd meer heeft om z’n hemden ook nog eens te strijken.

 

De Profuomo labels

Met de verschillende labels uit z’n collectie richt Profuomo zich op verschillende klantengroepen. Zo krijgen de Originale, Sky Blue en Informalist labels een andere invalshoek dan het Originale label dat een meer klassieke (en strijkvrije!) benadering kiest. Tijdloze accessoires zoals riemen en stropdassen zijn eveneens beschikbaar maar voor wie het graag wat moderner heeft brengt de Originale-reeks ook een modieuze look. De Originale-serie is op dit moment zeker en vast de meest trendy reeks van het Profuomo-merk.

 

Online Profuomo overhemden bestellen

In onze overzichtelijke webwinkel voor overhemden vindt u een bijzonder ruime selectie uit de herenhemden collectie van Profuomo. Alle hemden zijn op korte termijn en uit voorraad leverbaar en bij bestellingen vanaf 50 euro is de verzending gratis. Je krijgt bovendien voor elke bestelling veertien dagen bedenktijd dus je kan echt stressvrij shoppen, als het bestelde overhemd niet bevalt stuur je het gewoon terug. En heb je vragen of wil je stijladvies?