Wil je een deur vervangen? In dit artikel geven we je een stappenplan. Zo kun je op de juiste manier een binnendeur in een bestaand kozijn plaatsen. We leggen het je uit in 4 stappen. Lees dus snel verder.

 

Stap 1: Ga na welk kozijn je hebt

Voordat je gaat meten, kijk je wat voor soort frame je kozijn heeft. Het materiaal maakt voor het vervangen niet zozeer uit, maar is wel belangrijk om te weten voor het meten en de montage. Weet je van welk materiaal je kozijn is gemaakt, dan kun je gericht gaan zoeken op een deur die in dat kozijn kan worden geplaatst. Na deze stap kun je verder gaan met het meetwerk.

 

Stap 2: Meetwerk

Het vervangen van de deur begint, net als veel andere klussen in huis, bij meetwerk. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken moet je natuurlijk wel precies dezelfde maten hebben als de oude deur. Je meet enkele dingen op. Meet in millimeters precies de hoogte en de breedte van de oude deur op. Vergeet ook niet de dikte van de deur te meten. Zo kun je de deur zelf ook precies op maat laten maken

 

Voor de zekerheid zou je ook de hoogte van de scharnieren kunnen meten. Weet je niet zeker of je op de goede manier hebt gemeten? Dan kan je bij veel bedrijven ook gebruik maken van een inmeetservice. Met die service weet je zeker dat je de juiste deurmaat hebt.

 

Stap 3: Monteer de deur in de scharnieren

Nu je weet welke deur je kunt gebruiken om je oude deur te vervangen en je de deur hebt besteld, kan de montage beginnen. Vaak krijg je een handige bevestigingsset met de nieuwe deur meegeleverd. Voor het monteren kun je de deur eenvoudig in de oude scharnieren plaatsen.

 

Stap 4: De sloten

Als laatst kijk je of het slot van de deurklink nog precies op dezelfde manier in het slot valt. Indien nodig schaaf je de deur of het kozijn nog wat bij om de juiste maten te krijgen. Daarna is de deur klaar voor gebruik.