Ben je dit jaar een beetje aan de late kant met het boeken van je vakantie? Geen paniek! Er is altijd nog wel ergens plek, en juist door te kijken naar wat er kan, in plaats van naar wat je per se wil, kom je misschien op geweldige plekken terecht die je zelf nooit eerder zou hebben verzonnen.

 

Twijfel

Veel mensen die aan de late kant zijn bij het boeken van hun vakantie hebben daar een goede reden voor. Ze wisten bijvoorbeeld pas heel laat of en wanneer zij vrij konden nemen van hun werk. Of misschien reizen er kinderen mee die nog moesten afwachten of hun eindexamen goed was gegaan, of die afhankelijk zijn van de planning van hun bijbaantje.

Er zijn ook mensen die gewoon lang getwijfeld hebben of zij deze zomer wel op vakantie willen. Misschien zijn zij in het voorjaar wel weg geweest, en weten ze niet zeker of ze in de zomer wel zin en tijd genoeg hadden om weer de koffers in te pakken en op vakantie te vertrekken.

Ook is er natuurlijk een groep mensen die nooit lang van tevoren vakantieplannen maakt omdat ze hun beslissing gewoon liever pas op het laatste moment nemen. Ze kijken pas kort voor hun vakantie zich aandient waar ze dit jaar zin hebben om naar toe te gaan, en gaan dan pas op zoek naar zaken als vervoer en verblijf.

Tenslotte zijn er ook genoeg mensen die lang wachten met het boeken van hun vakanties omdat ze graag de aanbiedingen willen afwachten. Vaak betekent dat dat zij pas heel kort van tevoren kunnen boeken, en afhankelijk van wat er dan nog beschikbaar is. Voor veel mensen is dit geen enkel probleem, en op deze manier profiteren ze ook nog eens van een lage prijs.

 

Goedkoper

Vakanties zijn vlak voor vertrek vaak goedkoper te boeken, al geldt dit niet altijd. Vliegtickets willen nog wel eens duurder worden naarmate het toestel verder vol geboekt raakt, en ook populaire accommodaties die weten dat ze toch wel vol komen te zitten in het hoogseizoen verlagen hun prijzen niet snel. Toch zijn er genoeg aanbiedingen te vinden, als je maar goed zoekt en voor veel dingen openstaat. Kun je bijvoorbeeld geen hotelkamer meer vinden in de stad waar je heen wilt, kijk dan eens naar een last minute vakantiewoning: vaak is er in of om je droombestemming nog wel een vakantiehuis te vinden. Of laat die droombestemming eens los, en kijk naar andere landen waar je nog niet aan gedacht had. Een vakantiehuis in Oostenrijk is echt niet alleen in de winter een goed idee bijvoorbeeld, ook in de zomer is het hier genieten.