Er zijn vele redenen om een feest te organiseren. Het kan een jubileumfeest zijn, een verjaardagsfeest, een babyshower, noem het maar op. Elk feest is natuurlijk anders. Een feestje kan klein en intiem gevierd worden met de mensen die het dichtst bij je staan, maar het kan ook een groot uitbundig feest zijn. Elk feest heeft zijn eigen planning en moet anders aangepakt worden. Het cadeautje is ook belangrijk. Zelf hoef ik me nooit druk te maken over het cadeautje, want mijn vriendinnen vinden een fashion cadeaubon meestal al perfect.

 

Locatie van het feestje

Allereerst zal je moeten kijken of je het feest thuis wilt houden of op een andere locatie. Dat ligt natuurlijk aan wat voor een feest jij voor ogen hebt en hoeveel mensen eropaf komen. Mocht je ervoor kiezen om het feestje in een zaal te organiseren, dan is het belangrijk om de juiste zaal uit te kiezen met een fijne uitstraling. Doe dit ruim van tevoren, want je wilt natuurlijk niet dat alle mooie zalen volgeboekt zijn op de datum van jouw feest.

 

Thema

Wat ik persoonlijk heel leuk vind is om een thema aan het feest te geven. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt en meestal komen de leukste outfits naar voren op zo’n feest. Let wel op dat wanneer je begint met het plannen en organiseren van een feestje, dat je als eerste een thema verzint. De locatie, versiering en uitnodiging moet daarop aangepast worden dus daar begint het bij.

 

Muziek

Op het feest zelf moet er natuurlijk muziek aanwezig zijn. Ook bij het kiezen van de muziek moet er rekening worden gehouden met wat voor een feest het is en wie de doelgroep is. Is het de bedoeling dat er gedanst wordt op het feest? Zorg dan voor goede dansmuziek, maar het kan ook een feestje in de huiselijke sfeer zijn, dan is het fijn als er gezellige muziek aanwezig is waar je overheen kan praten. Uiteraard kan een combinatie van beide opties ook.

 

Eten en drinken

Dan zijn er nog de versnaperingen. Hiervoor geldt natuurlijk, zorg er altijd voor dat er genoeg is voor iedereen. Er is niets zo vervelend dan dat de drank op is of dat er geen snacks meer over zijn op de helft van je feestje. Maak dus een berekening van hoeveel mensen er naar je feestje komen en sla vervolgens genoeg eten en drinken in.