Een van de mooiste eilanden van Griekenland is toch wel Kreta. Naast dat het het mooiste eiland is, is het daarmee ook meteen het grootste eiland. Het hele jaar door komen er een tal aan toeristen om het eiland te bezoeken. Het eiland telt tientallen badplaatsen om in de zomer van te genieten. Maar daarnaast is Kreta een eiland dat het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken. We zetten daarom voor je de top 3 bezienswaardigheden van het eiland op een rijtje.

 

 

  1. Mooie stranden

Waar het eiland natuurlijk om bekend staat, zijn de mooie stranden. Als je Kreta in de zomer bezoekt is het aan te raden om een van deze badplaatsen te bezoeken. Let wel op dat veel stranden bestaan uit kiezelstenen. Dit ligt natuurlijk niet lekker, dus zorg voor wat contant geld om een bedje te huren of neem zelf wat stoeltjes mee.

 

  1. Touren over het eiland

Het eiland is erg groot en kun je niet in een paar uur gezien hebben. Om toch zoveel mogelijk plekken te zien tijdens je verblijf, is het aan te raden om een auto te huren. Een auto huren in Kreta is niet moeilijk. Op elke hoek van de straat zijn verhuurbedrijven te vinden waar je voor een goede prijs een paar dagen een auto kan huren. Let hierbij wel op dat je goed verzekerd bent en maak van tevoren wat foto’s van de auto. Op deze manier kan je niet achteraf opgelicht worden.

 

  1. Uitgaan in Kreta

Ben je niet zo’n cultuursnuiver, maar eerder een feestganger? Dan ben je op Kreta aan het juiste adres. Het eiland staat bekend om de grote feesten in de zomermaanden. Vooral op Starbeach valt veel te beleven. Naast dat ze een groot uitgaanscentrum vormen, hebben ze ook een spetterend waterpark. Zeker de moeite waard om heen te gaan. Wil je nog veel meer weten over Griekenland? Kijk dan eens op www.griekipedia.nl.