Je hoort het steeds vaker: Mensen die de hele wereld over vliegen voor luxe vakanties. Ieder heeft natuurlijk zo zijn smaak, maar het voelt toch wel vaak een beetje alsof ze niet echt de moeite nemen om onderzoek te doen naar alle mooie vakantiebestemmingen die ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Zo zijn er genoeg vakantieparken aan de kust die een heerlijke vakantie kunnen verzorgen, zonder dat daar duizenden euro’s aan besteed hoeven te worden of een ellenlange reistijd aan vast zit. Bovendien is het een stuk beter voor het klimaat wanneer meer mensen kiezen voor een lokale vakantie boven een vlieg vakantie.

 

Dichtbij is niet vergezocht

Maar waar kun je dan het beste heen binnen Nederland? Ga bijvoorbeeld eens naar Texel. Een tripje naar een van de Waddeneilanden is tenslotte iets wat eigenlijk iedere Nederlander toch wel gedaan moet hebben. Ga je liever niet te ver naar het Noorden en weg van de Randstad? Dan zijn bestemmingen als Callantsoog, Sint Maartenszee, Julianadorp aan Zee en Groote Keeten dichterbij en minstens net zo geschikt. Zee, strand, en in de zomer toch vaker dan niet een lekker zonnetje, deze locaties geven je het vakantiegevoel dat je zoekt, zonder dat je het al te ver hoeft te zoeken.

 

Een gemakkelijke zoektocht

Natuurlijk is het niet overal even makkelijk om te zoeken naar accommodatie op specifiek deze locaties. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je terecht kan die deze wens volledig begrijpen, en je dus makkelijk en gericht op weg kunnen helpen bij jouw zoektocht naar een vakantie op een van deze vijf bestemmingen. Callinghe Verhuur is een voorbeeld van een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd en zich richt op vakanties aan de kust van Nederland, voornamelijk in Noord-Holland. Wellicht dus een goede plek om te beginnen voor degene die besloten hebben dat een vakantie aan de Nederlandse kust toch eigenlijk best goed klinkt.