Enschede mag dan wel niet de hoofdstad van Overijssel zijn maar op winkel en uitgaansgebied is de stad één van de grootste trekpleisters in Oost Nederland.

 

De stad heeft een groot autovrijcentrum met meer dan 300 winkels. Dit aanbod wordt iedere dinsdag en zaterdag nog eens uitgebreid met een grote warenmarkt op het Van Heekplein.


Midden in het centrum vinden we de Oude Markt. Dit horeca plein is overdag uitstekend geschikt voor een welverdiende lunch of een kop koffie. ’s Avonds transformeert het plein (inclusief de omliggende straten) tot één groot uitgaansgebied. Het aanbod qua horeca heeft de nadruk liggen op kroegen en restaurants.

 

Aan de Noordzijde van het Enschedese centrum – op een steenworp afstand van de Oude Markt – vinden we het Nationaal Muziekkwartier. Hier zijn diverse uitgaansgelegenheden geconcentreerd. Denk hierbij aan de schouwburg (Het Willem Wilmink theater), het muziekcentrum en het poppodium ATAK.

 

Op de website DitIsEnschede worden alle aspecten van Enschede besproken. Van winkel tot restaurant en van Sport tot Café.