Het op drie na grootste eiland van Griekenland is Lesbos. Met een vakantie op dit eiland bevind je je tussen de eilanden Chios en Limnos, vlakbij de Turkse kust. Het eerste wat je op zal vallen is de begroeiing op het eiland. Je vindt hier miljoenen olijfbomen. Lesbos is niet voor niets bekend om de kwaliteit van olijfolie en olijven. Het landschap is zeer afwisselend. De hoofdstad van Lesbos is het traditionele Mytilini. Je kunt hier diverse musea bezoeken, de haven bekijken en een oude burcht en een antiek theater bewonderen. De boulevard en het centrum van Mytilini zijn vaak gezellig druk. Door de ligging bij Turkije vind je op Lesbos Oosterse en Westerse invloeden. Er is hier enorm veel te zien en te doen. Watersporters en wandelaars kunnen zich uitleven tijdens een vakantie op Lesbos. Wist je trouwens dat je met de boot ook snel richting Kroatië kunt varen. Leuk om te combineren.

 

Griekenland en Lesbos

Je bereikt Griekenlands geliefde Lesbos (‘Lesvos’ voor de Grieken) rechtstreeks per vliegtuig via de luchthaven nabij Mytilini. Je kunt vanaf hier doorreizen naar de andere eilanden. Bijvoorbeeld per boot. Maar je hebt Lesbos niet gezien als je het ‘versteende woud’ bij Sigri niet hebt bezocht. Hier vind je een onvergetelijk vulkanisch maanlandschap met bijna 30 ha aan versteende sequoiabomen. Het is een overblijfsel van de vulkaanuitbarsting in de oertijd. Echt een uniek gebied binnen Europa! Door de ondergrondse vulkanische activiteit heeft Lesbos een aantal geneeskrachtige warmwaterbronnen. Iedereen die van Ouzo houdt, moet eens naar Plomari gaan. Het dorp heeft vijf distilleerderijen. Bezoek dan direct ook het schilderachtige Molyvos, de haven en pittoreske straatjes met trapsgewijs gebouwde huizen. Het typische Griekenland beleef je op Lesbos.

 

Lefkas

Met een vakantie op Lefkas kun je cultuur en ontspanning gemakkelijk combineren. Neem eens een kijkje in Kalloni en aan het strand! Lefkas heeft de mooiste stranden van Europa. Het eiland is zeer groen en bergachtig met watervallen. In combinatie met het azuurblauwe water een schitterend plaatje. Per boot kun je de negen kleinere eilandjes voor de kust van Lefkas bezoeken. Met de auto bereik je het vasteland van Griekenland vanuit Lefkas over een vaste brug. Lefkas maakt dan ook gebruik van de luchthaven Preveza op het vasteland van Griekenland. Het eiland heeft een goede bootverbinding met Kefalonia. Een boottocht vanaf Lefkas is onvergetelijk! Misschien kom je wel dolfijnen tegen! Het op vier na grootste Ionische eiland van Griekenland is Lefkas. Ook de ANWB heeft interessante tips voor je vakantie.

 

Ontdek Griekenland op Lefkas

Vlakbij het vasteland van Griekenland ligt het eiland Lefkas. De hoofdstad is Lefkada. Het historische centrum van deze stad is zeer traditioneel. De huizen, steegjes en pleinen zijn erg geschikt voor een dagje sightseeing. En je vindt hier verschillende musea. Langs de kust zijn prachtige stranden waar je geweldig kunt surfen en zeilen. En wat dacht je van de karakteristieke windmolens, kloosters, forten en schilderachtige kustdorpjes met visrestaurantjes. Het bekendste vakantieoord op Lefkas is Nidri. Meer in het binnenland liggen verscholen tussen het groen, eeuwenoude dorpjes met veel kerkjes. Fietsend en wandelend snuif je nog meer de magie van Griekenlands Lefkas op. Wil je je wat sneller over het eiland verplaatsen? Je kunt natuurlijk ook per (huur)auto, bus, brommer of boot het eiland verkennen. Jong en oud beleeft een geweldige vakantie op Lefkas!