Wellicht heb jij een feest op de planning staan en tref jij momenteel de voorbereidingen om het feest onvergetelijk en succesvol te maken. Jij wilt immers dat de gasten met een tevreden gevoel het feest verlaten. Een feest organiseren vergt een hoop voorbereiding, waardoor het prettig kan zijn om enkele taken uit handen te geven. Een dj inhuren wordt om deze reden vaak overwogen.

Het inhuren van een dj heeft namelijk enkele voordelen. Een dj weet goed in te spelen op het enthousiasme van het publiek en verzorgt de gehele avond de muziek. Dit scheelt de organisator een hoop tijd en moeite. Daarbij is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een drive-in show. Hierbij zal de dj zelf zijn of haar apparatuur meenemen, zodat jij niet voor de nodige apparatuur hoeft te zorgen. Een drive in show huren heeft daarbij enkele voordelen. Benieuwd? Lees snel verder.

De gehele avond een succes

Een drive-in show in Nederland duurt in de meeste gevallen circa vier uur. Dit komt neer op een gevulde avond. Hierdoor zul jij als organisator maar één show te boeken. Dit scheelt jou kosten en moeite, aangezien jij anders nog op zoek zou moeten gaan naar een andere show. Om de avond te vullen met artiesten die optreden voor dertig minuten zal een behoorlijke uitdaging zijn.

In verhouding goedkoop

Indien jij voor een line-up kiest met verschillende artiesten die voor korte duur op het podium staan, zul jij behoorlijk veel geld kwijt zijn. Iedere artiest zal immers apart betaald moeten worden, waarbij de kosten vaak redelijk hoog uitvallen. Bij een drive-in show zul jij daarentegen eenmalig een uitgave hebben en daarvoor een avondvullend vermaak terugkrijgen. Daarbij hoef jij ook geen geld uit te geven aan de huur van de benodigde apparatuur, aangezien de DJ de apparatuur zelf verzorgd.

All-in kosten

In bovenstaand voordeel komt dit voordeel al deels naar voren. Bij het huren van een drive-in show zul jij all-in betalen. Dit houdt in het licht, geluid en de dj in het bedrag opgenomen zijn. Zo zul jij geen verdere kosten in rekening hoeven te brengen.

Uitbreidingsmogelijkheden

Indien jij een groter feest wilt organiseren, waar zo’n 500-750 personen aanwezig zullen zijn, is het mogelijk dat er enkele onderdelen aangepast moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan meer boxen, doordat het geluid over een grotere ruimte verdeeld moet worden. De meeste drive-in shows zijn uit te breiden, waardoor jij deze eventuele wensen kunt doorgeven.