Jullie gaan trouwen en zijn omver geblazen door alle zaken die komen kijken bij het plannen van een bruiloft. Plots bedenk je dat muziek ook een belangrijk en sfeerbepalend onderdeel van je bruiloftsfeest gaat zijn. Want zeg nou zelf: zonder muziek geen feest! Maar wat kost een coverband eigenlijk, en waar vind je de live band van je dromen? Dat lees je hier!

Prijs coverband
De prijs van een coverband loopt over hel algemeen uiteen van ongeveer 1000,- tot 6000,-  met een gemiddelde van circa 1.200,- De verschillen hebben te maken met zaken zoals: het aantal bandleden, de bekendheid van de band, de professionaliteit van de band en de techniekkosten.

Gemiddeld geprijsde bands zijn onder andere: Jacks of All Trades Allround Feest- & bruiloftband en voor je zomerse huwelijk Salsaband Pimiento. Hierbij nog een aantal suggesties voor te gekke coverbands in elk prijssegment. De bands kan je boeken via het boekingsplatform Plugify.

1. 900 euro tot 1400 euro | band van cirka 4 personen
Pop en soul band: Riley’s, of soul, pop en funkband: Plunck. Jazz, swing en bluesband: Lacassette of soul, funk en popband CLUSTER!
2. 1400 euro tot 2000 euro | band van 4 a 11 personen
Wereldse latinband: Los Bomberos, swing & gypsy jazzband: Let’s be  Gypsies, jazz, soul & discoband: Start Spreading The News, 50’s & 60’s rock & roll band: Johnny & the Moonshots of de spetterende soul & funkband: SOULQUAKE!
3. 2000 euro tot 6000 euro |band van 5 tot 12 personen
Dance, pop, discoband: Soulbeach, de pop, dance en rockband: SIGS! Of toch liever de pop disco en soulband: Coverband Amber Roots?

Coverband boeken
Een live band inhuren kan heel gemakkelijk via het artiesten boekingsplatform Plugify. Je hebt keuze uit meer dan 400 coverbands, waaronder alle bovengenoemde bands. Per coverband zie je de prijzen en muziekvideo’s direct op hun artiestenpagina staan. Zodra je een aanvraag indient sta je direct in contact met de artiest zelf. De artiest brengt de offerte voor je uit en vervolgens kan je online boeken.

Ceremonie muziek
Het is overigens ook erg mooi om naast je huwelijksfeest ook je ceremonie muzikaal te omlijsten. Maar welke nummers kies je?  Check hier de mooiste ceremonie nummers om wat inspiratie op te doen.

Mocht je advies willen over de muziek op je bruiloft, neem dan gerust contact op met Plugify via info@plugify.nl Zij kunnen jouw voorzien van suggesties op basis van jouw muzikale wensen en budget.