Heb je altijd al een sigaar willen roken? Dan is het belangrijk van tevoren het nodige te weten over sigaren. Daarom vertelt Sigarenverkoop.nl het nodige over sigaren in dit artikel.

 

Kies een sigaar met de juiste rooktijd

Bij het kopen van een sigaar is het belangrijk rekening te houden met de juiste rooktijd van de sigaar. Is het een sigaar voor het slapen gaan of juist na het eten? Waarschijnlijk heb je geen zin om een sigaar van 45 min te roken voor het slapengaan. Terwijl dit na het eten juist prima kan. Bij het roken van een sigaar is het dus belangrijk te weten hoelang de sigaar precies meegaat.

 

Formaat van de sigaar

Naast de rooktijd van de sigaar is het tevens belangrijk om te letten op het formaat van de sigaar. Dit heeft namelijk invloed op de rook die uit de sigaar komt. Hoe langer de sigaar, hoe langer de rook van de sigaar zal zijn. Bij een kortere sigaar zal de smaak hiervan dus minder goed vrijkomen. Naast de lengte kan er ook gelet worden op de dikte. Hoe dikker de sigaar hoe minder de smaak van het bindblad namelijk naar voren zal komen.

 

Kies voor kwaliteit

Bij het roken van een sigaar gaat het om de kwaliteit van het roken. Een goede sigaar wordt dan ook meteen herkent tijdens het roken door een sigaarliefhebber. Een goede sigaar verandert altijd van vorm. Deze gaat dus van vast naar vloeibaar en uiteindelijk naar gas. Soms wordt weleens gezegd dat donkere sigaren beter van kwaliteit van zijn dan een lichte sigaar. Dit is echter niet waar. Het gaat uiteindelijk om de tabak.

 

Bewaren van de sigaren

Bij het kopen van een sigaar is het ook belangrijk na te denken op de manier waarop een sigaar wordt bewaard. Zo is het belangrijk in het bezit te zijn van een humidor. Hierdoor kunnen de sigaren op een juiste luchtvochtigheid en temperatuur worden bewaard. Wanneer dit niet gebeurd zal de kwaliteit van de sigaren afnemen.