Een winterjas is een diepte-investering voor jaren. Wil je er lang plezier van hebben dan is het belangrijk dat je eerst even de tijd neemt om je wensen voor de perfecte winterjas op een rij te zetten:

 

In welke situaties wil je hem gebruiken: werk, vrije tijd of allebei. Moet jouw perfecte winterjas tegen een spatje regen/sneeuw kunnen. Wil je er in kunnen fietsen, op een holletje de trein halen of neem je hem mee in de auto. Een goed voorbeeld van een warme winterjas is een parajumpers winterjas voor heren.

 

Hoe ‘warm’ moet hij zijn. Mijn donzen jas bijvoorbeeld heb ik afgelopen winter weinig gedragen, omdat het niet echt heel koud is geweest. Wil je misschien een ‘tussen’ jas die je nu al aan kunt en in de winter met een vestje eronder en een sjaal eroverheen ook kunt dragen.

 

Wil je hem zowel op een broek als over een jurkje kunnen dragen. Deze winter zie je veel lange jassen. Lange vrouwen staan deze jassen fantastisch, ben je een korte vrouw of petite laat ze hangen.

 

Winkels hebben vaak maar een kleine collectie winterjassen, omdat jassen nu eenmaal veel ruimte in beslag nemen. Wil je een winterjas kopen zoek dan eens op internet, daar heb je vaak meer keus.