Het is bijna weer zover: de wintermaanden staan om de hoek, en het lijkt erop dat het dit jaar enorm koud gaat worden. De kou is namelijk sinds een maand al begonnen, vrij vroeg voor wat we in Nederland gewend zijn de laatste jaren! En ondanks dat we het niet altijd doorhebben, verandert ons leven altijd met de seizoenen mee. We geven je hier dus de beste tips over hoe je jezelf helemaal winter-ready kunt maken!

Je gezondheid

 

Het belangrijkste kenmerk van de winter waar we altijd toch weer verrast mee worden, maar wat ieder jaar weer terugkomt, is onze gezondheid. Zodra de temperatuur begint te dalen zijn er overal weer heersende griepjes en virussen. Om maar niet over de verkoudheden te beginnen. Zorg dit jaar dat je goed voor jezelf zorgt. Veel drinken, lekker warm blijven, en gezond blijven eten om je weerstand op peil te houden. En natuurlijk tóch altijd voorbereid met een pakje zakdoekjes op stap gaan!

 

Je omgeving

Winter betekent natuurlijk ook dat de feestdagen er weer bijna aan komen. En dat betekent dat het huis versierd moet worden! Maar deze make-over hoeft niet alleen te bestaan uit kerstlichtjes, een kerstboom, slingers en kaarsjes. Als je écht goed de winter in wil gaan, geef je je huis een hele make-over. Een likje verf over de muur in een mooie warme kleur, en misschien wel een mooie nieuwe houten vloer die de boel nog knusser laat lijken. Ren dus snel naar de quick step laminaat winkel en dan heb je een nieuw ogende kamer zonder dat je in je interieur echt iets hoeft aan te passen!

 

De feestdagen

Maar buiten de versieringen die bij kerst horen, is er natuurlijk ook nog een ander essentieel onderdeel van de feestdagen wat we niet mogen vergeten: cadeautjes! Probeer er dit jaar op tijd bij te zijn waar je dat normaal uitstelt tot het laatste moment. Zo ga je met veel minder stress en zorgen de winter in, in heb jij des te meer tijd om jouw gezellige, knusse huisje onder een dekentje weg te kruipen met een warme kop chocomel. Heerlijk! Zet een kerstfilm aan, pak er een mooi boek bij, en geniet lekker van jouw heerlijke knusse en warme omgeving terwijl het buiten grijs en grauw is, regent en sneeuwt. Dat is hoe je het beste van de kou geniet – vanuit een warm huis!